KORT OM FÖRETAGET

Om oss

Historik

Axson Teknik är ett företag i en familjeägd bolagsgrupp som startades 1946.
Gruppen marknadsför utrustning, tillsatsmaterial och tillbehör för lödning, svetsning, skärning, materialprovning och mätning.
Axson Svenska fakturerade 2022 för ca 270 miljoner kronor och består av ca 50 anställda.

Axson Teknik startade 1984 och tog då över den svenska agenturen för Harris USA som tillverkar välkända utrustningar för gasskärning med propan/syrgas.

1996 blev Axson Teknik svensk generalagent för FRONIUS GmbH, Österrike – en av världens största och ledande tillverkare av svetsutrustningar med över 7000 anställda och en omsättning på
1,2 miljarder Euro 2022.

Affärsidé

Axson är ett agenturföretag som med svetstekniskt hög kompetens tillhandahåller tekniskt kvalificerade svets och skärprodukter samt teknisk kunskap och utbildning till industri och återförsäljare genom personlig försäljning.

Kvalitetspolicy

Att med medarbetare som har hög kompetens och servicevilja och genom ständiga förbättringar kunna erbjuda våra kunder, en säker kedja av snabbhet, smidighet och förtroende, från förfrågan till after sales service.
Vi tror på vikten av medarbetare som mår bra på sin arbetsplats. Därför jobbar vi aktivt för social rättvisa och en sund arbetsmiljö. Axson Teknik har ISO certifierat kvalitetsarbete enligt ISO 9001:2015 och bedriver även aktivt miljöarbete.

Koncernen

Övriga företag i gruppen:

Svetsteknik AB – Det kompletta svetshuset

Meltolit AB – Tillsatsmaterial

Kontrollmetod AB – Utrustning för materialprovning

 

Axson Teknik är medlem i Svetskommissionen

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Kontakta oss gärna